Незважаючи на відносну закритість та високі стандарти норвезького ринку продовольчих товарів (зокрема, у порівнянні з іншими державами Європейського спільного ринку), Норвегія є достатньо перспективною економікою для розширення обсягів українського експорту сільськогосподарської продукції.

Сприятливими чинниками для цього виступають належна законодавча база, яка регулює двосторонню торгівлю (у тому числі, укладені Угода про вільну торгівлю між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі та Угода про сільське господарство між Україною та Норвегією), високий рівень залежності від імпорту низки секторів норвезького продовольчого ринку, цінова конкурентоспроможність української продукції на норвезькому ринку, суттєва активізація українсько-норвезьких двохсторонніх відносин протягом останніх років та ін.

Підготовлені посібники стосуються трьох секторів рослинництва, які в Норвегії найбільшою мірою залежать від імпорту і в яких існують найкращі можливості для українських виробників. Посібники у доступній формі надають інформацію щодо найважливіших дій, які необхідно здійснити українським експортерам для виходу на норвезький ринок, та обов'язкових вимог, яким має відповідати їхня продукція.


1. Фрукти (Fruits)

2. Зерно (Grains)

2. Овочі (Vegetables)